Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu opštine Pljevlja, Dan opštine 20. novembar, ističući da vjeruje da je perspektiva tog grada u “zelenom” ekološkom bogatstvu energije, hrane, ljekovitog bilja, u etno i seoskom turizmu, te da u Vladi građani imaju sigurnog partnera.

“Vaš grad, na tromeđi i raskršću kultura, konfesija i etnosa, čuva sjećanja i tajne najdalje prošlosti Balkanskog poluostrva. Prirodna bogatstva i ljepote vašeg kraja, prepoznavali su kako oni najstariji stanovnici kontinenta, tako i današnji investitori i poslovni ljudi koji imaju namjeru da svoju biznis – budućnost vežu za vaš grad”, naglašava se u čestitki.

Krivokapić dodaje da i pored svih prednosti i preduslova koje je podarila priroda, Pljevlja u posljednih nekoliko decenija ne doživljavaju pozitivnu transformaciju, diverzifikaciju i potreban progres. Doveden je u pitanje opstanak njenih šuma, poljoprivrednih, stočarskih i zemljoradničkih gazdinstava, čistoća vazduha, voda, zdravlje i egzistencija građana.

“Perspektiva Pljevalja jeste u ‘zelenom’, ekološkom bogatstvu, u njenim izvanrednim planinskim masivima, makar toliko koliko je njen zlatni preporod sedamdesetih godina prošlog vijeka ležao u eksploataciji mrkog uglja. Perspektiva Pljevalja nalazi se u ekološkim i obnovljivim izvorima energije, hrane, ljekovitom bilju, u etno i seoskom turizmu, u mogućnosti da privuče rekreativce, sportiste i promotere zdravih stilova života iz cijelog svijeta. U Vladi Crne Gore, građani imaju sigurnog partnera i odgovornog stratega državnih politika”, naglasio je Krivokapić u čestitki.

Kako je dodao, Pljevlja su nadaleko prepoznata po kulturi i umjetnosti, tradiciji suživota i ljudskosti, po pregnuću, druženju, sevdalinci i razvijenoj svijesti o opštem dobru.

“Takav ambijent, siguran sam, djeluje i djelovaće podsticajno na postojeće i buduće investitore koji imaju namjeru da svoj život vežu za pljevaljski kraj i Crnu Goru”, navodi se u čestitki premijera.

Izvor: RTCG