Potpredsjednik Demokratske Crne Gore i poslanik te partije Dženan Kolić,negirao je optužbe Svetoslava Perišića predsjednika demokratske stranke pravde(DSP) da mu je u petak veče prijetio,Perišić je saopštio da se incident sa Kolićem dogodio u petak oko 20h u blizini diskoteke ,,Sparta“ u ulici Tršovoj u Bijelom Polju.

Najavljujući krivičnu prijavu,Kolić tvrdi da Perišića uopšte nije ni sreo,a kamoli mu prijetio. Ne istiniti navodi Svetislava Perišića predsjednika stranke koju je osnovao lično Duško Marković kako bi poslužila upravo u ovakve svrhe,ne bi ni ovog puta zasluživali moj odgovor,kao što nijesu ni u nekoliko ranijih navrata,da se sada ovaj saradnik službe nije poslužio klasičnim udbaškim podmetačinama i uvredama.

Za mene skoro da nema veće uvrede od bljutavog,sramnog i podlog komentara kako ja imam neki šovinistički odnos prema srpskom narodu.Svako ko poznaje Dženana Kolića a poznaje me dosta bjelopoljaca odlično zna da su devedeset odsto mog društva pravoslavci i da imam prijatelja svih vjera i nacija. I upravo sam zbog tog u demokratima jer ne pravim podjelu na ove ili one po naciji ili vjeri,već na ljude i neljude,na ljude i ništa robe,na ljude i svaštočine,koji su za malo medijskog prostora i koju,,šaku eura, spremni da blate nekog“ i danima ispiraju usta sa nekim bez ikakvog osnova.

Ali sa jasno vidljivim ciljem da meni lično i partiji čiji sam potpredsjednik i poslanik u Skupštini pokušaju da nanesu štetu – saopštio je Kolić.Kolić je istakao da se,,Oslanja na zdrav razum i osjećaj da istinu i pšravdu mojih sugradjana koji će znati da prepoznaju i okarekterišu ovaj napad kao još jednu pljuvačinu iz službine kuhinje“.

Gospodin Perišić kojeg spornom prilikom nijesam ni sreo,a kamoli mu se na način kako je to predstavio obratio,dobit će priliku da svoje bestidne navode dokaže na sudu-poručuje Kolić.

        Hotel Bijela Rada sa osnivanja DSP

Prema riječima Perišića,incident se dogodio oko 20 časova u neposrednoj blizini diskoteke “Sparta” u ul. Tršovoj u Bijelom Polju, a o istom je obavijestio i predsjednika Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića.

“Krećući se automobilom iz pravca naselja Pruška, Kolić se zaustavio ispred pomenutog objekta i kroz prozor automobila mi uputio više psovki i uvreda, a između ostalog me vrijeđao i na nacionalnoj osnovi. Kada sam pokušao da se sa imenovanim verbalno obračunam, isti se pokazivavši mi srednji prst velikom brzinom udaljio automobilom sa lica mjesta”, kazao je Perišić.

On kaže da ovo što se dogodilo sinoć je nastavak ispoljavanja mržnje poslanika Demokrata prema njemu i želi da ga obavjesti da će ukoliko nastavi sa ovakvim ponašanjem dobiti adekvatan odgovor.

“Što se tiče vrijeđanja na nacionalnoj osnovi u tome ne vidim ništa novo, a ovim događajem je Kolić iako potiče iz Kuča – jednog od najvećih srpskih plemena u Crnoj Gori, potvrdio svoj šovinistički odnos prema srpskom narodu. Bjelopoljskim Srbima je njegov odnos prema njima poznat još od ranije, a oni su se prema tom odnosu odredili na poslednjim parlamentarnim izborima kada su Demokrate u Bijelom Polju dobile svega 2,8 procenata glasova, odnosno četiri puta manje od rezultata na nivou Crne Gore”, kazao je Perišić.

Izvor:Dan