„Patrijarh Irinej je dobrodošao u Crnu Goru“

Patrijarh SPC Irinej je dobrodošao u Crnu Goru kod ovdašnjeg naroda, a manje je bitno što nije dobrodošao u vrhu vlasti, koja ovu zemlju želi da otrgne od sosptvenog bića, poručeno je iz Prave Crne Gore Marka Milačića.

Režim je, očigledno, dobio zadatak da do kraja ukrajinizuje Crnu Goru“ (Foto: Prava Crna Gora)

Iz Uprave policije je ranije danas potvrđeno Televiziji Crne Gore da će patrijarhu Irineju biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

„Politika zvanične crnogorske vlasti, kojom se stvara atmosfera šikane prema prvom čovjeku Srpske pravoslavne crkve, patrijarhu Irineju, je antisrpska, anticrnogorska i anticivilizacijska. Sem toga, služi učvršćivanju vlasti jer se konstantno produbljuju podjele među pravoslavnim narodom, a Crna Gora sve više falsifikuje i iskorjenjava, čupa iz svog autohtonog bića“, navode iz Prave Crne Gore.

Crnogorska vlast, kako su kazali, problematizuje ulazak patrijarha u Crnu Goru „dok bjelosvjetski i lokalni kriminalci i tajkuni nesmetano prelaze granicu, nerijetko bivajući dočekani počastima“.

„Režim je, očigledno, dobio zadatak da do kraja ukrajinizuje Crnu Goru, pa je tako logično da se baca kamenjem na patrijarha i SPC. Istinska i iskonska, većinska Crna Gora, itekako želi najbolje odnose sa Srbijom i Srpskom pravoslavnom crkvom. To pokazuju sva istraživanja javnog mnjenja, među kojima i ono koje pokazuje da SPC uživa ogromno povjerenje naroda, preko 70 odsto. Takva istraživanja su najbolja poruka patrijarhu“, navodi se u saopštenju stranke Marka Milačića.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE