Partijama iz budžeta 6,5 miliona eura, najviše novca DPS-u, Demokratama i DF-u

POLITIKA

Partijama iz budžeta 6,5 miliona eura, najviše novca DPS-u, Demokratama i DF-u

Političke partije u Crnoj Gori će ove godine imati na raspolaganju oko 6,5 miliona eura iz državnog budžeta. Od ukupnog iznosa najviše novca dobiće Demokratska partija socijalista 2,5 miliona eura, Demokrate 690.200 eura, a Demokrtaski front 0ko 480 hiljada, saopštila je Agencija za sprečavanje korupcije.

Socijaldemokrate će imati na raspolaganju 372 hiljade eura, Socijalistička narodna partija 273 hiljade, Bošnjačka stranka 275 hiljada, Socijaldemokratska partija 170 hiljada, Građanski škret URA 190 hiljada, Albanska alternativa 81 hiljadu, Biram Bar-Cakan 154 hiljade eura…

U ASK podsjećaju da su Ministarstvo finansija i organi lokalne uprave nadležni za poslove finansija bili dužni da do kraja januara donesu Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata, kao i da objave tu odluku na svojoj internet stranici u roku od sedam dana od dana njenog donošenja.

“Agencija je obavila postupak nadzora nad sprovođenjem ove zakonske obaveze, koja je propisana odredbama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja. Konstatovano je da su Ministarstvo finansija i svih 25 lokalnih uprava donijeli i objavili Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata”, objavljeno je na sajtu ASK-a.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor