Direktor DOO „Parking servis“ Ismar Ćorović kaže da su oni mlado preduzeće koje posluje dvije godine i da su zadovoljni  profitom od  prošle godine kada su imali dobit od četiri i po hiljade eura.

Dobili smo saglasnost od osnivača da se u ovoj godini kreditno zadužimo kako bi nabavili novu opremu i osavremenili naplatu parkinga i na taj način olakšali građanima nabavku karte za sat ili dan. Planiramo proširenje naplate parkinga i u zonoma gdje se do sada parking nije plaćao. Vidljivi su efekti koji su se desili nakon početka naplate parkinga i sada građani, posebno u centralnom dijelu grada gdje su smještene brojne institucije, imaju bolji pristup istim, istakao je Ismar Ćorović, direktor DOO Parking servis Bijelo Polje.

Komunalna policija isključivo je nadležna za nepropisno parkirana vozila gdje Parking servis pruža asistenciju sa specijalnim vozilom „pauk“. Pozivamo građane da poštuju propise i da vode računa gdje se parkiraju jer kazna nije mala i iznosi 115 eura. U centru grada ćemo imati petnaest do dvadeset novih parking mjesta na čemu radimo u saradnji sa Sekretarijatom za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj.

Spremno ćemo dočekati ljeto i rasteretiti gradsku zonu. Veću ćemo pažnju posvetiti strogom poštovanju vremena u zonama, u ekstra zoni na dva sata i u prvoj zoni na tri sata, i svi koji prekorače dozvoljeno vrijeme biće sankcionisani, kazao je Ćorović u saopštenju koje je dostavljeno portalu sjevercg.