Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocijenio je da je posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kini veoma uspješna.

Marković je kazao da je riječ o velikim poslovima i novcu i da to, kako je rekao, ne može niko da kritikuje.

Realizacijom dogovorenih projekata Srbija će stati na zdrave ekonomske noge, poručio je Marković i istakao da ti dogovori i sporazumi znače i nova radna mjesta.

“Ne možete da kritikujete kada se Vučić pet puta sreo sa predsjednikom Kine za veoma kratko vrijeme i sada je potpisano nekoliko veoma važnih ugovora za neko buduće vrijeme gdje će biti zaposlen veliki broj građana”, poručio je Marković liderima opozicije koji kritikuju sve što Vučić uradi.

Ocijenio je da to ima ogroman uticaj na privrednike iz Kine, koji razmišljaju u koju to državu oni da idu. “Sada kažu, vidite ovaj naš predsjednik Si je primio Vučića pet puta. To znači da je Srbija država u kojoj postoji ekonomska sigurnost i stabilnost i mi treba da ulažemo u tu državu”, naveo je Marković u izjavi za Pink TV.

Marković konstatuje i da je došlo vrijeme da se u naše škole vrati ruski jezik i da se uči i kineski i italijanski i svi jezici odakle dolaze investitori koji zapošljavaju naše građane.

“Danas je važno da svako od nas nešto uradi i svako ko se bavi politikom treba nešto da uradi za svoju državu, a država je stvorila ambijent”, poručio je Marković povodom kritika opozicije.

Danas, kazao je, opozicija kritikuje i što sam ja imenovan, ukazom grčkog premijera Ciprasa za počasnog konzula Republike Grčke u Srbiji.

“Neka oni kažu da su njih izabrali na neku višu funkciju ili neka opozicija kaže da više od Palme pomažu građanima. Neka kažu, evo Palma daje 3, 9,12 i 15 hiljada dinara, a ja dajem 10, 20 i 30 hiljada dinara. Opozicija kritikuje sve ono što ja radim, ali to mene ne može da zaustavi. Opozicija kada bi došla na vlast to je kao elementarna nepogoda”, naveo je.

Marković je rekao da podržava samo rezultat koji proističe iz djela, a ne teorije.

“Šta su vaša djela za vreme dok ste se vi bavili politikom”, zapitao je Marković.