Pacijent iz Kolašina, u nedjelju veče, fizički je napao ljekara u Urgentnom bloku, koji mu je ukazivao medicinsku pomoć, saopšteno je iz KCCG.


foto: rtcg.me

Objavila: M.L.B.

18. 02. 2019.13:58   >>  13:320

KCCG TRAŽI ZAŠTITU

Pacijent napao ljekara u Urgentnom

Pacijent iz Kolašina, u nedjelju veče, fizički je napao ljekara u Urgentnom bloku, koji mu je ukazivao medicinsku pomoć, saopšteno je iz KCCG.

Ilustracija (foto: rtcg.me)Ilustracija (foto: rtcg.me)

“U Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u nedjelju, u večernjim satima pacijent je, ničim izazvan, fizički napao dežurnog ljekara. Vinovnik ovog nemilog događaja dovezen je iz Kolašina, zbog lakših povreda, u Urgentni centar sanitetskim vozilom ZHMP uz medicinsku pratnju”, saopšteno je iz KCCG.

Reagovali su zaposleni Službe obezbjeđenja KCCG, kao i pripadnici Uprave policije koji su pacijenta, nakon što su mu je pružena medicinska pomoć, priveli u Centar bezbjednosti.

“Ubrzo nakon incidenta, uprkos neprijatnosti i stresu koji su doživjeli, kompletno osoblje Urgentnog centra profesionalno i efikasno je zbrinulo šest osoba povrijeđenih u saobraćajnoj nezgodi”, saopšteno je iz KCCG.

KCCG, kako navode, najoštrije osuđuje ovaj i sve napade na zdravstvene radnike.

Nedopustivo je, poručuju iz KCCG, da ljekari iako obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, vrlo često budu izloženi verbalnim i fizičkim napadima nesavjesnih pojedinaca.

“S obzirom na to da su ovakve scene sve češće, ne samo u KCCG, nego i u ostalim zdravstvenim ustanovama, očekujemo i apelujemo na nadležne institucije da preduzmu sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore, za dobrobit naših pacijenata”, saopšteno je iz KCCG.

izvor: rtcg.me