Toyota, a ne neki mali tuner, preuzela je na sebe posao dizanja snage Land Cruisera na 2000 konjskih snaga i postizanja nevjerojatne maksimalne brzine.

Toyota Land Cruiser u najvećem izdanju koje se u Evropi prodavalo pod oznakom V8, a u prethodnoj generaciji kao Land Cruiser 100, postigla je maksimalnu brzinu od čak 370 kilometara na čas te time srušila svjetski rekord za SUV-ove i terence.

Zanimljivo, ali za jednu kompaniju koja je u posljednjih petnaestak godina radi pouzdane ali relativno dosadne automobile za masovno tržište, Toyota se odlučila na nekonvencionalan potez te je sama preradila ovaj Land Cruiser, što je u automobilskoj industriji dosta neobično, obično se na ovakve poduhvate odlučuju manje tunerske kuće.

Njegov V8 benzinac od 5.7 litara je dobio dva masivna turbo punjača i još nekoliko drugih prerada na motoru. Oni se na kotače prenose preko posebno napravljenog trkačkog mjenjača, a cijeli automobil je spušten maksimalno nisko kako bi bio pogodniji za takve velike brzine.

Vozač američkih Nascar utrka Carl Edwards za upravljačem ove Toyote Land Cruiser postigao je GPS-om izmjerenu brzinu od 230.2 milje odnosno 370.46 kilometara na čas, a navodi da bi mogao i još da mu na aerodromu u Mojaveu u SAD-u nije ponestalo uzletno-sletne piste po kojoj je vozio.