Najvažniju, ali istovremeno i najbolniju, lekciju u selektorskoj karijeri Zoran Roganović naučio je na samom startu. Očekivala se lagana pobjeda protiv Farskih ostrva, možda i ključni trijumf na putu ka Evropskom prvenstvu protiv Ukrajine u gostima, a start kvalifikacija donio je rukometašima Crne Gore samo remi (ravan pobjedi) protiv skromnih “ribara” sa Atlantika.

Takav start naravno da zaslužuje kritiku (posebno bruka protiv Farana), ali ne treba zaboraviti i da su to bile prve dvije utakmice Zorana Roganovića u njegovoj selektorskoj karijeri, kao i da će imati priliku da u nastavku kavlifikacija sve ispravi.

Prvo pitanje za crnogorskog selektora bilo da li ga je sve što se desilo na startu kvalifikacija poljuljalo, da li i dalje vjeruje u plasman “lavova” na Evropsko prvenstvo.

“Poljuljalo jeste sigurno, ali mi se čini da smo sada još odlučniji, pa iako smo izabrali da idemo težim putem mišlj enj a sam da svi jako vjerujemo da je odlazak na Evropsko prvenstvo veoma moguć i svi ćemo raditi u tom smjeru”, bio je jasan Roganović u razgovoru za Dnevne novine.

Nekadašnji desni bek sa mnogo elana je ušao u selektorsku priču, a o tome kako se osjeća nakon dva loša meča njegovih izabranika, kaže:

“Pozitivan osjećaj koji sam imao ranije, kao i tokom prva dva dana u radu sa igračima, malo su pokvarila ova dva meča, gdje nismo uspjeli da ostvarimo zacrtano i jako mi je žao zbog toga”, iskren je Roganović.

Izvor CdM/Dnevne novine