Otkazana sjednica GO SNP; Većina ne podržava ostavku Milića

0
198

Na zahtjev 15 predsjednika opštinskih odbora Socijalističke narodne partije Branko Ivanović, kao najstariji član Glavnog odbora, koji obavlja funkciju predsjedavajućeg, otkazao je sjednicu Glavnog odbora SNP-a zakazanu za sjutra, kaže se u saopštenju.

Zahtjev za otkazivanje sjednice uputili su predsjednici SNP-a Podgorica, Pljevlja, Cetinje, Plužine, Mojkovac, Rožaje, Šavnik, Plav, Gusinje, Andrijevica, Bar, Budva, Danilovgrad, Kotor i Tivat, navodi se u saopštenju SNP.

Borba unutar SNP-a za mjesto predsjednika partije!

Međutim, uz obavještenje da se sjednica Glavnog odbora otkazuje, u pismu predsjednika 15 opštinskih odbora SNP-a upućenom Srđanu Miliću navodi se da je jasno, da se „ogromna većina članstva SNP, kao i članova opštinskih i državnih organa partije ne slaže sa Milićevom odlukom da podnesete ostavku“.

„Svjesni smo, takođe, da kod Vas ne postoji pojam neopozive i opozive ostavke, nego ostavka znači upravo to, jer ste vi bili i ostali čovjek, i nikada nijeste kalkulisali s takvim stvarima, za razliku od nekih koji su se zaklinjali da neće biti na nekim funkcijama, a zatim ih trčeći dohvatili i ponijeli ih sa sobom iz SNP-a kao prćiju. Polazeći od toga što ste i sami izjavili u medijima da ne idete iz SNP, te da ste uvijek insistirali na dogovorima pozivamo vas da u ovom slučaju postupite u skladu sa onim što ste radili svih ovih godina na čelu SNP-a, a to znači da uradite ono što je najbolje za SNP“, navodi se u pismu podrške Miliću.

Statutom SNP, kako navode, propisano je da nakon konstatacije ostavke Predsjednika SNP, Glavni odbor određuje člana Izvršnog odbora Glavnog odbora za predsjedavajućeg Glavnog odbora i Izvršnog odbora, koji rukovodi sjednicama.

„Mi od vas tražimo samo da prihvatite da kao član IO GO, Vi budete određeni za predsjedavajućeg GO i IO GO, jer samo Vi možete vašim autoritetom i pravednim i objektivnim postupanjem tokom trajanja unutarpartijske procedure omogućiti da se ta procedura sprovede na način saglasan sa Statutom“, navodi se u pismu podrške.