Dvadesetjednogodišnji A.P. uhapšen je zbog sumnje da je oteo torbicu prolazniku u Baru kojem je pritom nanio lakše tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da je A.P. tom prilikom bio maskiran.

“Događaj je prijavljen policiji koja je blokirala uži dio grada i brzom intervencijom u mjestu Bjeliši locirala i lišila slobode A.P. kod kojeg je pronađena otuđena torbica sa novcem.Upoznat je nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo i po njegovom nalogu je A.P. lišen slobode”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, u Baru je procesuiran i D.M. (48) iz Prizrena zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda.

“Naime, D.M. je 29. avgusta oko 08.00 časova ispred magacinskog prostora Željezničkog prevoza Crne Gore u Baru pištoljem udario oštećeno lice iz Podgorice u predjelu glave i nanio mu povrede, nakon čega se udaljio sa lica mjesta”, navodi se u saopštenju.

Istog dana, policijski službenici su pretragom terena, na parking prostoru u blizini željezničke stanice u Baru pronašli pištolj marke Crvena zastava M70, kalibra 7,65 mm, sa metkom u cijevi.

“D.M. je lišen i uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor:RTCG