Dvije službenice Pošte Crne Gore osumnjičene su da su zloupotrebom sebi ili drugom pribavile 38.000 eura.

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv V.D. (48) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju i krivičnu prijavu protiv M.K. (28) iz Podgorice zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju putem pomaganja.

One su, kako je policija saopštila, ta krivična djela počinile od februara 2019. do 31. maja zloupotrebom položaja u pogledu raspolaganja novčanim sredstvima Pošte Crne Gore AD Podgorica.

Kako navode iz Uprave policije osumnjičene su pribavile protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 38.000 eura.

Osim toga, službenici Centra bezbjednosti Bar – Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta su podnijeli krivičnu prijavu protiv službenika Vatrogasne službe u Ulcinju zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

“Sprovodeći planske aktivnosti u cilju provjere vjerodostojnosti obrazovnih isprava službenika zaposlenih u javnim upravama, službenici CB Bar su podnijeli krivičnu prijavu protiv F.H. (45) iz Ulcinja”, saopšteno je iz policije.

Policija sumnja da je F.H. na osnovu falsifikovane isprave izdate u Republici Albaniji zasnovao radni odnos na neodređeno vrijeme u Vatrogasnoj službi u Ulcinju.

izvor: rtcg.me