Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Dž.B. (40) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima.

Kako se navodi u saopštenju sumnja se da je Dž.B. tokom 2017. zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, ugovorio i organizovao prevoz iz Crne Gore svoje maloljetne kćerke tada stare 12 godina u jednu državu, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka.

“Osumnjičeni je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo izvršio radi sticanja novčane koristi u iznosu od 5.000 eura. Osumnjičeni Dž.B. se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u zbog drugog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju policije.

Formiranjem novog Odsjeka za suzbijanje trgovine ljudima, krijumčarenja i ilegalnih migracija u Upravi policije, te formiranjem Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u čijem radu učestvuje Uprava policije, proaktivne istrage u borbi protiv trgovine ljudima su intenzivirane. Od formiranja Operativnog tima pokrenuto je sedam istraga u oblasti suzbijanja trgovine ljudima od kojih su do sada dvije dobile epilog, navedeno je u saopštenju.