Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu podnijeli krivičnu prijavu protiv B.M. (31) iz Kolašina, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

B.M. je, kako se sumnja, počinio krivično djelo na način što je tokom marta ove godine, u svojstvu odgovornog lica u privrednom društvu d.o.o. „Kompast-COM“ sa sjedištem u Kolašinu, zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom protivzakonito prodao 78,22 m3 neto mase čamove građe koja je bespravno posječena u državnoj šumi, u mjestu Velika Pještana – Opština Kolašin. On je, sumnja se, tu građu prodao vlasniku jedne pilane, izdajući pritom tom licu falsifikovane propratnice koje su bile ovjerene pečatom preduzeća „Kompast-COM“.

Bespravno posječene trupce B.M. je prethodno, kako se sumnja, žigosao šumskim žigom koji nije u upotrebi od 2010. godine a koji je svojevremeno koristila Uprava za šume – PJ Kolašin.

Ovakvim protivzakonitim postupanjem B.M. je, sumnja se, pribavio imovinsku korist sebi ili drugome, odnosno pričinio štetu Upravi za šume u iznosu od 10.999,50 eura.