Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv mladića iz Podgorice koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo obljuba nad djetetom. Slučaj su policiji prijavili roditelji djevojčice koja im je ispričala šta joj se dogodilo u kući njihovog komšije.

Osumnjičeni je ubrzo uhapšen, a odmah nakon toga sud mu je odredio pritvor. Nakon podizanja optužnice, sudije Višeg suda u Podgorici ocijenile su da je neophodno da okrivljeni Podgoričanin i dalje ostane u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva, piše Dan.

U odluci suda navedeno je da su optuženi i djevojčica nad kojom je počinio krivično djelo komšije. U optužnici piše da je okrivljeni djevojčicu navodio kako bi je obljubio u svojoj kući. Naime, djevojčica je sa majkom došla kod okrivljenog kako bi pomogle njegovoj majci. On je iskoristio priliku da ostvari svoje namjere kada je ostao sam sa djevojčicom. Ona je odmah majci ispričala šta joj je komšija tražio da uradi. Nakon toga, djevojčica je, kako je navedeno u rješenju suda, u više navrata, naročito kada bi vidjela okrivljenog, te navode ponavljala. Zbog toga su njeni roditelji slučaj prijavili policiji.

Tokom istrage saslušano je više osoba, među kojima su i komšije djevojčice, koje su potvrdile da je ona i njima govorila na kakve stvari ju je navodio optuženi.

U odluci Višeg suda uPodgorici navedeno je da optuženom prijeti visoka kazna zatvora koja ga ne može ostaviti ravnodušnim i koja ga može navesti na bjekstvo. Kako ima rodbinu u inostranstvu, sudije su ocijenile da bi mu oni mogli pomoći u skrivanju.

izvor: Dan