Policija je danas uhapsila osam osoba u Podgorici, nakon što je u pretresu stanova i drugih lokacija koje koriste zaplijenila heroin i kokain.

Kako su istakli iz policije, pretreseno je 11 stanova i drugih objekata u kojima je pronađeno 2,4 kilograma herona, 35 grama kokaina i 100 raznih vrsta tableta koje se nalaze na listi opijata.

“Policija je danas lišila slobode S.Č. (46), G.V. (54), N.V. (33), Z.P. (39), V.R. (37) i A.Š. (38), sva lica iz Podgorice i D.Lj. (39) i M.R. (27) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija intenzivno traga za I.V. (37) iz Podgorice zbog istog krivičnog djela”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, tokom višemjesečne akcije, kodnog naziva „Tobacco“, policijski službenici su, uključujući i današnju krivičnu prijavu, nadležnom državnom tužiocu protiv 14 lica podnijeli 13 krivičnih prijava zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje opojnih droga.

“Takođe, protiv još 10 lica podnijete su prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
U prethodnom periodu, tokom navedene akcije, zaplijenjeno je još 256 grama heroina, 80 grama kokaina, 522 grama smješe za miješanje opojnih droga radi dobijanja na količini i 42 tablete sa liste opijata. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se osumnjičena lica duži vremenski period bavila stavljanjem u promet opojnih droga kokain i heroin”, saopšteno je iz policije.