Roditelji inficiranih beba iz Bijelog Polja su danas pozvali gradjane Bijelog Polja  da im se sjutra pridruže na protestu  u 12h. u mjestu Rakonje kod semafora.
Kako navode u svojoj objavi, skup je blagovremeno prijavljen i roditelji pozivaju sve sugradjane da im pomognu u njihovoj borbi za pravdu.
Roditelji ce na skupu obavijestiti javnost o daljim koracima u njihovoj osmogodišnjoj borbi,
uz poruku pravda je spora ali dostižna.

Inače, Vijeće Višeg suda u Bijelom Polju donijelo je i javno objavilo presudu u predmetu protiv optuženih Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Tahirović Hake i Jele Cimbaljević zbog krivičnog djela teška djela protiv zdravlja ljudi u vezi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbinje opasne zarazne bolesti.

-Optuženi se oslobađaju optužbe da su izvršili krivična djela koja su im stavljena na teret jer nije dokazano da su izvršili krivična djela. Vijeće suda je cijenilo da nijedan izvedeni dokaz ne upućuje na zaključak da neonatalna infekcija pripada grupi zaraznih bolesti čija pojava bi optuženima nametala obavezu da postupaju po propisima kojima su određene mjere za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti niti neonatalna sepsa kao bolest podliježe obaveznom prijavljivanju u cilju epidemiološkog nadozora- naavela je prenosićei dio presude port parol Višeg suda Aida  Destanović.

Podsjetimo, Jeremić i Tahirović su prethodno osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Puletić i Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora. Apelacioni sud je tu odluku preinačio ali je Vrhovni sud naložio ponovno suđenje.