Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović kazao je kako vjeruju da pohod “Putačama Hrida” doprinosi obogaćivanju turističke ponude, te da Hridsko jezero i okolina zaslužuju da budu istaknuti i afirmisani kroz takve i slične događaje

Opština Plav je, u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom i Nacionalnim parkom Prokletije, organizovala prvi planinarski pohod “Putačama Hrida”.

Iz Turističke organizacije Plava navode da je događaj prevazišao sva očekivanja.

“Oko 100 planinara predvođenih iskusnim planinarskim vodičima Zuvdijom Bajraktarević i Ahmetom Reković pješačili su danas trasom dugom oko 12km i svjedočili neponovljivim ljepotama plavskih katuna, Hridskogjezera i Krša. Imajući u vidu brojnost kao i strukturu planinara koji su, osim Plava i Gusinja, došli iz Kotora, Novog Pazara, Podgorice, Nikšića, Bijelog Polja, Rožaja, Andrijevice vjerujemo da je današnja aktivnost u potpunosti opravdala organizaciju”, naveli su iz TO Plav.

Predsjednik Opštine Nihad Canović kazao je kako vjeruju da pohod “Putačama Hrida” doprinosi obogaćivanju turističke ponude, te da Hridsko jezero i okolina zaslužuju da budu istaknuti i afirmisani kroz takve i slične događaje.

Izvor: Vijesti.me