Optužnica protiv Bjelopoljca zbog teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja

Osnovni sud u Bijelom Polju potvrdio je optužnicu Osnovnog suda protiv E. H. iz Bijelog Polja zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

 

Kako se navodi u optužnici, E. H. je 12. oktobra prošle godine u mjestu Potkrajci, u Bijelom Polju, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio saobraćaj na način što je bez položenog vozačkog ispita upravljao vozilom „audi A 4“ putem iz Bijelog Polja u pravcu Barskog mosta, i što je započeo preticanje nepoznatog vozila kretanjem lijevom kolovoznom trakom, čime je ugrozio bezbjednost saobraćaja iz suprotnog smjera.

– Kada je iz suprotnog smjera dolazio ,,pasat“ kojim je upravljao M. R. optuženi je stvorio iznenadnu prepreku na putanji kretanja vozila, usljed čega je došlo do sudara van kolovoza kada je M. R. zadobio tešku tjelesnu povredu, pri čemu je E. H. u odnosu na osnovno krivično djelo postupao sa eventualnim umišljajem, jer je bio svjestan da upravljajući vozilom bez položenog vozačkog ispita i započinjanjem nebezbjednog preticanja može ugroziti javni saobraćaj i tako dovesti u opasnost živote, pa je na to pristao, dok je u odnosu na težu posljedicu – tešku tjelesnu povredu kod oštećenog M. R. postupao sa svjesnim nehatom, jer je znao da njegovim radnjama takva posljedica može nastupiti, ali je olako držao da do toga neće doći – piše u optužnici.

izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor