Opštoj bolnici stigla vrijedna donacija

Bjelopoljska Opšta bolnica dobila je jedan od najnovijih modela ultrazvučne opreme, Hitachi Aloka F37 (AIF37), vrijedan 30.000 eura koji je donirala Triton Poker organizacija.

Suosnivač ove organizacije, Malezijac i crnogorski državljanin Vei Seng Pol Pua je prilikom uručivanja donacije kazao, da je Triton Poker u znak zahvalnosti za gostoprimstvo u Crnoj Gori, ponosan što može da pomogne lokalnim zajednicama. Donacija ove opreme bolnici, koja se realizovala posredstvom Opštine Bijelo Polje, jako je značajna za unapređenje rada ove ustanove.

“Ovo je izuzetno vrijedna donacija, s obzirom na to da je riječ o ultrazvučnom aparatu na tri sonde, sa kompletnim softverom, koji je značajan za preglede i dijagnostikovanje kod svih opšteinternističkih bolesnika. Ovaj aparat smo dugo čekali i on će biti namijenjen samo potrebama Internog odjeljenja, odnosno koronarnoj jedinici i jedinici za intezivnu njegu. Donacijom istog olakšaće se rad uposlenih i doprinijeti lakšoj dijagnostici oboljelim pacijentima hospitalizovanim na Internom odjeljenju”, kaže Biserka Bulatović direktorica bjelopoljske bolnice.