Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA je preko Kancelarije za koordinaciju programa u Podgorici, a u saradnji sa Sekretarijatom za privredu – Službom za poljoprivredu Opštine Pljevlja, u okviru projekta “Podrška razvoju plasteničke proizvodnje na sjeveru Crne Gore“, poljoprivrednicima iz pljevaljske opštine donirala je, podijelila i montirala devet profesionalnih plastenika sa opremom za navodnjavanje i sa sjemenom paprike i paradajza.

Plastenike su dobili: Bajić Margita iz Mrzovića, Đurović Leka iz Kalušića, Kaltak Edin iz Pljevalja, Krvavac  Ljubiša iz Brvenice, Čepić Rada iz Hoćevine, Demirović Alen iz Odžaka, Klepo Dženana iz Ševari, Demirović Ifet iz Boščinovića i Mahmutović Abela iz Pljevalja. Uz još jedan plastenik doniran u drugom aranžmanu TIKA je u ovoj akciji  podijelila  deset plastenika dimenzija 6,30 m x 16 m x 3,2 m (P= 100,8 m2), ukupne vrijednosti od oko 18.000 eura. Poljoprivredni proizvođači su prezadovoljni donacijom, koja će uz mjere podrške lokalnog i državnog Agrobudžeta dati dodatni podsticaj razvoju plasteničke proizvodnje.
U poslednje četiri godine Opština Pljevlja je pomogla podizanje 127 plastenika manjih gabarita. Opština Pljevlja će u saradnji sa Sekretarijatom za privredu i u narednom periodu pružati stručnu i drugu pomoć proizvođačima koji se bave plasteničkom proizvodnjom.
izvor: PV Informer