OPŠTINA BERANE:NAPAD NA JOŠ JEDNOG FUNKCIONERA LOKALNE VLASTI

Opština Berane najoštrije je osudila paljenje automobila porodici Vuković. Saopštenje prenosimo integralno:

“Opština Berane najoštrije osuđuje atak na porodicu Vuković kojoj je sinoć zapaljen automobil u ulici 29. Novembar. Automobil pežo 208 je u vlasništvu radnika CEDIS-a Miljana Vukovića i njegove supruge Sonje koja je glavni gradski arhitekta u Opštini Berane.

Nemamo nikakvu dilemu da je ovaj čin usmjeren protiv Opštine Berane i naše službenice i da je neminovno povezan sa nedavnim paljenjem automobila načelnika Komunalne policije Aleksandra Ojdanića.

Ovaj novi vandalski čin je pokušaj  da se i na ovaj način izvrši pritisak na zaposlene u Opštini Berane i da se lokalna vlast eventualno pokoleba u bezkompromisnom sprovođenju zakona i rješavanja  višedecenijskih problema.

Napadi na naše službenike pokušaji su i sabotiranja rada lokane vlasti, sa jasnim, podlim i zlonamjernim motivom koji se provlači kroz više nemilih događaja u poslednje vrijeme.

Na osnovu oblika izvršenja krivičnog djela u oba slučaja, može se logično zaključiti i posumnjati da počinioci imaju zaštitu, i iz tog razloga pozivamo nadležne državne institucije, prije svega Policiju i Tužilaštvo,  da svoj posao obavljaju profesionalno i u interesu svih građana i da se oglase ovim povodom.

Bez obzira na očigledne pokušaje sabotaže ova lokalna vlast nastaviće da radi isključivo po zakonu i uz jasnu viziju razvoja grada u korist svojih građana i države Crne Gore” stoji u saopštenju Opštine Berane.

Izvor: Radio Berane