Bečić je naglasio da je za prevazilaženje političke krize potrebno naprije povući Zakon o slobodi vjeroispovijesti, nakon čega bi bilo neophodno uključivanje međunarodne zajednice u rješavanje mnogih drugih dubioza.

Govoreći o crnogorskoj opozicionoj političkoj sceni, smatra da je suština uspjeha opozicije u međusobnom uvažavanju, poštovanju, nenapadanju i uzajamnoj solidarnosti.

“Kada govorimo o načinu nastupa, možemo se podsjetiti da je u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Beranama opozicija ostvarila pobjede nastupajući u više ozbiljnih kolona, koje nijesu bile međusobno suprotstavljene. Na posljednjim parlamentarnim izborima opozicija je nastupajući u nekoliko respektabilnih kolona ostvarila rekordan broj glasova”, kazao je Bečić.

On navodi da u ovom trenutku nemamo uslove za fer i slobodne izbore.

“Opozicija treba da bude jedinstvena u paktu o međusobnom nenapadanju i uvažavanju, u bojkotu crnogorskog parlamenta i u bojkotu izbora, kako bismo izvršili najjači mogući demokratski pritisak sa ciljem stvaranja uslova za fer izbore pod ravnopravnim uslovima”, zaključio je Bečić.

Izvor:RTCG