Demokratski front (DF) pozvao je opozicione partije da se jasno odrede prema njihovoj Inicijativi o razrješenju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Javnost su podsjetili da su prošle sedmice svim parlamentarnim opozicinom subjektima i nezavisnim poslancima uputili Inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj bi se raspravljalo o razrešenju predsjednika države.

“Imajući u vidu da je DF dosadašnjim solidarnim i konstruktivnim načinom djelovanja podržao i podržavaće svaki vid vaninstitucionalnog i institucionalnog djelovanja koji će doprinijeti razboličavanju afere ‘Koverta’, očekujemo i od kolega iz parlamentarne opozicije da podrže Inicijativu o razrješenju predsjednika države. Ovim putem ih javno pozivamo da se jasno odrede prema našoj Inicijativi”, saopštio je DF.

Saopštili su da podršku inicijativi očekuju i od poslanika Ure i Demokrata, koji bojkotuju rad Skupštine Crne Gore.

“Očekujemo da i oni stave potpis na našu Inicijativu, iako ne žele učestvovati u daljem parlamentarnom radu. Na ovaj način bi svi u opoziciji demonstrirali spremnost na akciono jedinstvo koje građani očekuju od nas. Zato još jednom upućujemo jasan poziv crnogorskoj parlamentarnoj opoziciji da se izjasni da li želi da zajedno učestvujemo u akciji smjene Đukanovića, demontiranja nelegitimno izabrane Vlade Duška Markovića i stvaranja uslova za prve slobodne predsjedničke, parlamentarne i lokalne izbore”, zaključuju u DF-u.

izvor: rtcg.me