Podgorička policija uhapsila je jutros oko 4:40 sati pet osoba nakon što su opljačkali benzinsku pumpu “Montenegro Petrol” u ulici Vojislavljevića u Podgorici.

Iz Uprave policije je saopšteno da je oko 4.40 prijavljeno da je uz prijetnju pištoljem iz benzinske pumpe “Montenegro Petrol” ukraden novac.

“Izvršioci su bili maskirani, odnosno, nosili su fantomku, silikonsku masku, kačkete i rukavice. Odmah nakon saznanja o krivičnom djelu službenici policije su koordiniranom akcijom svih operativnih jedinica CB Podgorica započeli plansku potjeru za izvršiocima navedenog krivičnog djela”, saopštila je policija.

Pljačkaši su ukradenim automobilom marke VW Vento, podgoričkih registarskih oznaka, pobjegli u pravcu Danilovgrada i za njima je krenula policijska potjera.

“Prilikom potjere na više pozicija izvršioci se nijesu zaustavili na policijski znak za zaustavljanje, prilikom čega su ostvarili kontakt sa nekoliko policijskih vozila”, naveli su iz policije.

Kako se navodi, nakon opsežne potjere, u mjestu Sladojevo Kopito u opštini Danilovgrad, policijski službenici su sustigli i uhapsili M.R. (25), L.N. (26), V.M. (35), P.M. (27) i Ž.L. (31) iz Podgorice.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Pet lica lišenih slobode će, uz krivičnu prijavu, biti privedena navedenom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela”, piše u policijskom saopštenju.

Prilikom pretrage terena policijski službenici pronašli su više predmeta za koja se sumnja da su korišćenja tokom pljačke: pištolj, više potkapa, kapa i rukavica, kao i DVR uređaj za skladištenje snimaka sa video nadzora koji su takođe ukradeni sa benziske pumpe prilikom razbojništva.

Kod navedenih lica pronađen je i oduzet novac za koji se osnovano sumnja da je otuđen prilikom izvršenja ovog krivičnog djela. Novac će biti vraćen vlasniku.