Podgorička policija za nešto više od sat vremena rasvijetlila je razbojništvo na benzinskoj pumpi u mjestu Bioče. Identifikovan je i uhapšen M.I. (21) iz Podgorice, osumnjičeno da je izvršilo to krivično djelo.

Policija, kako navode, sumnja da je M.I. imao dva saučesnika, za kojim tragaju. “Podgorička policija juče je koordiniranom akcijom na terenu, identifikovala, pronašla i lišila slobode M.I. oko 07,30 časova. Službenici CB Podgorica su prethodno pronašli vozilo marke „Peugeot“, koje je, kako se sumnja, korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela”, saopšteno je iz policije. Navode da im je krivično djelo prijavljeno istog dana, oko 06,15 časova.

Sumnja se da je M.I. juče, oko 06:15 časova, sa jednim saučesnikom ušao u prostorije benzinske pumpe „Benz“ u mjestu Bioče i da su njih dvojica, uz prijetnju nožem i metalnom šipkom, od zaposlenog uzeli 800 eura, dok ih je drugi saučesnik čekao vani, čuvajući stražu.

Sva trojica razbojnika bili su maskirana.

“Nakon izvršenja razbojništva njih trojica su pobjedli vozilom u pravcu Kolašina. Policija je međutim ubrzo identifikovala, pronašla i lišila slobode M.I, dok se na identifikovanju, pronalasku i lišenju slobode druga dva lica intenzivno radi. Pronađeno je i oduzeto i vozilo koje je, kako se sumnja, korišćeno prilikom izvršenja razbojništva”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni M.I. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo. Pronađeno vozilo je predmet kriminalističke obrade.