Novinarka Vijesti, Olivera Lakić, dobitnica je Međunarodne nagrade hrabra žena koju dodjeljuje američki Stejt dipartment. Tim povodom Oliveri Lakić čestitku je uputio predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić i poručio da je crnogorskom društvu neophodno što više ovakvih heroina.


                                                                                                     Foto: Facebook

Nagrada se dodjeljuje ženama iz čitavog svijeta koje su, uprkos velikom ličnom riziku, primjer izvrsne hrabrosti i liderstva u promociji ljudskih prava, jednakosti žena i društvenog napretka.

Lakić je jedina novinarka i jedna od dvije Evropljanke, koje su nagrađene ove godine, pišu Vijesti.

Nagrađene su još i žene iz Irske, Bangladeša, Burme, Džibutija, Egipta, Jordana, Perua, Šri Lanke i Tanzanije.

Krivokapić: CG društvu potrebno što više ovakvih heroja

Čestitku povodom dodjele nagrade Oliveri Lakić uputio je predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić i poručio da je crnogorskom društvu neophodno je što više ovakvih heroina.

“Tradicionalna hrabrost Crnogorki još jednom je doživjela afirmaciju kakva joj i dolikuje, sa adrese koja je svojevrstan svjetionik demokratije – Sjedinjenih Američkih država. Pregalaštvo Olivere Lakić i njena strast za istinom kao suštinskom potrebom modernih demokratija ovog puta je dobilo nagradu kakvu je i zaslužilo – dubok naklon svijeta koji demokratiju živi i koji cijeni da je lična hrabrost pojedinaca jedini put Crne Gore iz zarobljenosti”, kazao je Krivokapić.

On je čestitku uputio u ime SDP-a i poručio da je ona gordo personifikuje kroz sve godine svog požrtvovanog rada u borbi za istinom.

“Crnogorskom društvu neophodno je što više ovakvih heroina, neustrašivih, nepokolebljivih i beskompromisno odlučnih u otkrivanju zloupotreba autokratskog režima koji strijepi od jedine stvari koja će ga urušiti – istine o zarobljenosti države koja se stalno udaljava od demokratskih i čojskih vrijednosti”, zaključuje se u čestitki Krivokapića.

izvor: Vijesti