Navijačka grupa Ultra Crna Gora oglasila se nakon što je generalni direktor RTCG Boris Raonić saopštio da će protiv grupe navijača koji su ga sinoć izvrijeđali na utakmici Holandija- Crna Gora podići prijave, nazivajući ga špijunom i bivšim prijateljem.

     Foto: Ultra Crna Gora/Facebook

Moramo odgovoriti prije no što krene ova parapolitička hajka na nas. Ne sjekira nas što se uzrujao Raonić i ovaj kleronacionalistički krug dvojke oko njega, već iskrenim crnogorskim patriotama dugujemo objašnjenje. Naš bivši prijatelj i saputnik na gostovanjima je jednog od nas klasičnim špijunskim aktivnostima prijavio kod inostranog poslodavca i ostavio njega i porodicu bez hljeba, koristeći se, pazite sad, ikonografijom tribine na kojoj je nebrojeno puta stajao na gostovanjima. Što je uradio: poslao slike zastava crnogorskog viteza  Krsta Zrnova optužujući momka da pripada fašistima u Crnoj Gori, navijačima huliganima i da kao podržavalac te ideologije ne može raditi za inostranu firmu. I to se desilo prije gotovo godinu. Povod je bila njihova prepiska na društvenim mrežama i od tada niko tog junaka Fejsbuk statusa nije dirao, niti će- dodaju iz Ultra CG u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama.

Poručili su da na tribini “neće stajati neko ko ih naziva fašistima, a simbole crnogorskog otpora ratnim zločincima”.

– Pa ni direktor javnog servisa, a zapravo denuncijator i klasični špijun koji podmeće ljudima i koristi najniže moguće oblike opanjkavanja da našu sabraću ostavlja bez posla. Za sve ovo imamo pregršt dokaza, od mejlova do poruka, prepiski i fotografija. Ne bi od ovoga ništa bilo da se on ne krije iza djece i njihove traume, i navodno javne funkcije, a djeca mu kada smo mu prišla nijesu bila tu no ušla, i niko ga nije prstom takao no je malo glasnije “zamoljen” da napusti tribinu. Svi koji smo mu prišli, nas nekoliko smo roditelji i imamo makanje doma i znamo kako bi postupali da nam neko djecu maltretira. Zato je to za djecu bezočna laž. Nije crnogorski sakrivati se iza traume djece koja nijesu bila tu, a tuđu djecu ostavljati bez hljeba i lagati bezočno. No, svako u svoj vakat i oko svoga vagana.  Uostalom, što će on na tribinu sa fašistima i pod fašističkim simbolima? Sa nama, kao smo je dosad išao, iz gore navedenog, niti može niti će – ne Raonić no bilo ko koristi svete crnogorske simbole i likove u negativnom kontekstu i nas naziva fašistima. Sa ovim završavamo bilo kakvo dalje dopisivanje. A kako nas je još sinoć prijavio u policiju, sve ovo ćemo iznijeti u javnost kad za to dođe vrijeme i kad nas nadležni pozovu- poručili su iz Ultra CG.

Podsjetimo, dio medija u Crnoj Gori prenio je sinoć snimke sa utakmice Holandija- Crna Gora kada je grupa mladića brutalno izvrijeđala Raonića.

Raoniću su upućene i prijetnje, a pojedini mediji su prenijeli čak i snimke sa društvene mreže Tviter na kojima se mogu čuti odurni komentari i vrijeđanja.

Raonić se oglasio nakon tog izvještavanja, ističući da se sve dogodilo na Istočnoj tribini stadiona u Podgorici.

Pojedinim medijima je poručio da im služi na čast jer su, kako kaže, “likovali nad ponašanjem ovih “navijača” u prisustvu njegovog maloljetnog sina i njegovih drugara”.