Ministarstvo finansija i socijalnog staranja objavilo je jutros poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju automobila marke Mercedes Benz, model Majbah S 650, registarskih oznaka PH HM 542, objavljeno je na sajtu Vlade Crne Gore.

Kako je navedeno u oglasu, početna cijena navedenog vozila je 456.933,18 eura.

“Prodaja imovine će se vršiti javnim usmenim nadmetanjem u Budvi, Babin do, Ulica VIII, br. 1, u petak, 23. jula, sa početkom u 19:00 časova”, navodi se u oglasu.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju, kako je precizirano oglasom, imaju podnosioci prijava, odnosno sva zainteresovana lica, koja uplate depozit u iznosu od 5% od iznosa početne cijene za predmetnu imovinu, i to 22.846,65.

Ministar Spajić na Tviteru je napisao da je svaki euro važan u godini socijalne pravde, te da je, kako je rekao, rasipništvu kraj. Novac od prodaje, kaže ministar, ide tamo gdje je najpotrebnije – socijalno ugroženima!

Podsjećamo, Vlada Crne Gore je sredinom februara usvojila prijedlog za davanje saglasnosti za prodaju dva majbaha. Tada je premijer Zdravko Krivokapić kazao da će sredstva od prodaje biti uplaćena u budžet, te da će se koristiti za pomoć ugroženim građanima.

Dva Majbaha je krajem 2017. i početkom 2018. kupila Agencija za nacionalnu bezbjednost za 1,2 miliona eura.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ranije je u parlamentu saopštio da vrijednost drugog vozila nije ni procijenjena jer ga još koristi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Izvor: RTCG