Održani 4. susreti seoskih škola na Sipanju

U organizaciji NVO “Susreti škola Sipanje”, a uz finansijsku podršku Opštine Bijelo Polje, 07. juna ove godine održani su 4. susreti seoskih škola na Sipanju.

Ova manifestacija ima za cilj okupljanje seoskih osnovnih škola iz Bijelog Polja, Petnjice, Berana, ali i prekograničnih škola sa prostora tutinse, sjeničke i novopazarske opštine. Cilj manifestacije jeste sportsko takmičenje za učenike, u više disciplina: fudbal, bacanje kugle, prevlačenje konopca, trka na stotinu metara itd, ali i druženje nastavnog osoblja, organizatora, gostiju i lokalnih mještana te oživljavanje sela kroz afirmaciju lijepog ambijenta koji ne manjka kada je ruralno podrucje Bijelog Polja u pitanju. Manifestacija ima cilj i da afirmiše pozitivne vrijednosti kao što su korišćenje zdrave životne sredine, posjeta seoskom području, spotsko takmičenje, igranje na svježem i čistom vazduhu u prirodi, druženje, upoznavanje novih ljudi te afirmaciju prekogranične saradnje.
Na ovogodišnjem takmičenju je učestvovalo sedam škola, i to: OŠ “Rifat Burdžović Tršo” iz Lozne, OŠ “Šukrija Međedović” iz Godijeva, OŠ “Milomir Đalović” iz Sušice, OŠ “Vuk Karadžić” iz Bistrice, OŠ ” Mladost” iz Kanja, OŠ “21  maj” iz Goduše, OŠ “Mahmut Adrović” iz Petnjice.
Na početku manifestacije, u ime organizatora, prisutnima se obratio Ćazim Popara a nakon njega i Jasmin Ćorović, sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj u ime lokalne uprave Bijelog Polja koji se zahvalio u ime predsjednika Opstine koja je finansijski podržala ovu manifestaciju.
Manifestaciju je podržao i Zavod za školstvo Crne Gore gdje je direktor Zavoda Rešad Sijarić sa saradnicima posjetio manifestaciju.  Manifestaciju su posjetili i predstavnici iz pobratimske škole iz Novog Pazara kao i drugi mnogobrojni gosti.