Gubitak dragocjenih i važnih predmeta je noćna mora svake osobe. Srećom, današnji gadgeti su učinkoviti kod praćenja i lociranja dragocjenih predmeta te omogućuju bezbrižnu svakodnevnicu.

Osnovni cilj ovih uređaja je spriječiti gubitak izgubljenih predmeta ili ukoliko do toga dođe, omogućiti njihov brzi pronalazak. Upotrebom ovoga gadgeta neće se više dogoditi da zaboravite sa sobom ponijeti ključeve od stana ili bilo koji važan predmet.

Gadgeti su lagani, malih dimenzija i dolaze u više boja te sa dugotrajnom baterijom koja traje čak 6 mjeseci bez punjenja. Koriste se na način da se jednostavno prikače uz željeni predmet i povežu sa smartphoneom putem aplikacije koja alarmira o izgubljenom predmetu ili o eventualnom pokušaju krađe. Radar u aplikaciji signalizira koliko ste blizu traženom predmetu, što jako olakšava potragu. Moguće je istovremeno pratiti čak 10 predmeta, jer aplikacija omogućuje povezivanje i praćenje 10 gadgeta.

Šta ako izgubite smartphone?

Nikakav problem! Dovoljno je samo pritisnuti taster na GPS lokatoru i Vaš smartphone će zazvoniti iako je u nečujnom režimu.

Uređaj se može iskoristiti u raznovrsne svrhe. Na primjer, možete ga prikačiti uz ogrlicu svog kućnog ljubimca i na taj način pratiti njegovo kretanje. Ili koristiti ga kao čuvara bicikla. Mališan vam pobjegne iz kućnog dvorišta, a mobilni vas odmah alarmira.