TRENER BUDUĆNOSTI RAZOČARAN POSLIJE PORAZA OD ZARJE

Odigrali smo katastrofalno prvo poluvrijeme, žao mi je zbog sjajne publike

Trener Budućnost Branko Brnović bio je razočaran poslije poraza od Zarje.

Strateg Podgoričana priznao je da su “plavi” djelovali loše i da je bilo dosta grešaka.

“Odigrali smo katastrofalno prvo poluvrijeme. Neću ništa da zamjerim mojim momcima. Sve ovo što se desilo preuzimam na sebe jer oni su pokušali, dali sve od sebe. Da li ih je pritisak i velika želja sputala u tome, nijesam siguran. U prvom poluvremenu nijesmo uspjeli da napravimo četiri-pet uspješnih pasova. Bilo je zaista mnogo grešaka, posebno u prvom dijelu. Rival je to uspio da iskoristi. Bio je bolji, lako je uspio da zatrese našu mrežu, da nas kazni. Ali, tu i nije bio kraj. Uslijedilo je uvećanje prednosti iz krajnje glupog gola”, napravio je analizu Brnović.

Nakon loših 45 minuta, Budućnost je uspjela da brzim golom u nastavku vrati nadu da može do mnogo povoljnijeg rezultata.

“Morali smo da se otvorimo. Uspjeli smo da smanjimo njihovu prednost dali taj gol na vrijeme, imali čak i šansu da izjednačimo, ali nijesmo je iskoristili. Dešavalo se nešto neočekivano”, kazao je Brnović, uz opasku da jednostavno nijesu igrali onako kako je zamislio.

“Tjerao sam ih da krenu naprijed, da izađu, da napadnu, ali oni jednostavno nijesu željeli. Zašto, ne znam. Da li je u pitanju umor ili strah, ne mogu tačno da kažem. Jedno je sigurno razočaran sam”, priznao je Brnović i dodao da nije očekivao poraz.

“Poraz od 3:1, nijesam navikao na to i iskren da budem, nijesam očekivao da možemo da izgubimo ovaj meč.”

Budućnost je bila oslabljena neigranjem Ivanovića, Grbića i Vujačića, ali Brnović nije želio u tome da traži alibi.

“Nedostajali su i to je jasno, neki se nijesu snašli” prokomentarisao je Brnović.

Trener Budućnosti je riječi hvale imao za publiku.

“Hvala navijačima na podršci. Publika je došla u velikom broju da nas podrži, da nam pomogne u teškom meču protiv izuzetno jakog i neugodnog rivala. Žao mi je zbog njih, jer su čitavo vrijeme bili uz svoje igrače, uz svoj klub, dajući im veliku podršku, pa i kada smo gubili 2:0 i 3:1. To me najviše boli. Porazi su sastavni dio ovog posla oni dođu i prođu, ali mi je žao publike kojoj nijesmo uspjeli da se odužimo na pravi način.”

Revanš?

“Poslije ovakvog poraza, teško da možemo razmišljati o prolazu. Ali, nećemo se predati. Idemo da se nadigravamo, da napadnemo rasterećeni svega. U fudbalu se nikad ne zna. Nikada se nijesam predavao, pa neću ni sada”, jasan je bio Brnović, ali onda iskreno prokomentarisao:

“Došao sam zbog Evrope. Na domaćoj sceni smo dominantni, tu je Sutjeska, a ovo je nešto drugo. Kada sam došao, nadao sam se da možemo da napravimo nešto u Evropi, da ćemo doći do trećeg kola. Ali, sada Evropa nekako izmiče i osjećam se izdušeno.”

Na kraju, Brnović je priznao da snosi najveću krivicu, ali naglasio da je imao savjetnika…

“Ne želim da me shvatite pogrešno, ali imao sam savjetnike, koji su govorili da igramo previše ofanzivno. Prihvatio sam to i krenuli smo možda atipično od onoga kako obično igramo. Krenuli bojažljivo, strpljivo, željeli da vidimo kakvi su. A onda i kada smo željeli da izađemo, da igramo onako kako obično igramo, bilo je teško da se vratimo nakon dva primljena gola”, objasnio je Brnović.

Izvor: Pobjeda