Odgođeno suđenje Mandiću i Kneževiću

0
292

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma odgođeno je nakon što je advokat Miroje Jovanović zatražio izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i svih tužilaca u specijalnom tužilaštvu, u procesu koji se vodi pred Višim sudom.

  Advokat jednog od lidera DF-a, Andrije Mandića i njegovog vozača Mihaila Čađenovića, Miroje Jovanović, rekao je da je nekoliko branilaca Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) podnijelo zahtjev za izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i svih tužilaca u postupku.

On je rekao da je glavni specijalni tužilac izvršio “potpuno pristrasan pristup predmetu, tako što je javno na sajtu tužilaštva učinio dostupnim razgovore i transkripte, ne samo branilaca i branjenika, nego međusobnu komunikaciju advokata”.

“Jasno je da glavni specijalni tužilac, i tužilac iz Specijalnog tužilaštva Saša Čađenović, momentalno moraju obustaviti rad u odnosu na ovaj predmet”, rekao je Jovanović.

Kazao je da je predmet “kontaminiran komunikacijom branilaca”. To je, rekao je, skandalozno, zbog čega je reagovala Advokatska komora Crne Gore.

Vijeće sudije Suzane Mugoše nakon toga donijelo je odluku o odgađanju pretresa