Odbio sam da bijem narod, a na posao me ne vraćaju

Bivši policajac iz Nikšića Miloje Šćepanović, je decembra 2019. godine odbio naređenje pretpostavljenog, da kako navodi za Novosti, bije svoj narod, zbog čega je i napustio svoj posao koji je obavljao 23 godine, a iz zgrade Centra bezbjednosti pošao među svoje sugrađane, uplovio u rijeku litija koje su ga nosile sve do svrgavanja sa vlasti Demokratske partije socijalista.

Foto:Privatna arhiva-Miloje Šćepanović

To je bio moj lični čin, koji je kasnije ohrabrio i druge da krenu mojim stopama. Ja sam vjernik, a prekoputa je bio narod koji je branio tu istu vjeru, naše svetinje, korjene, ime i prezime. Shvatio sam da smo na istoj strani i čvrsto sam odlučio da napustim posao koji je u tom trenutku bio ukaljan. I uvek bih tako postupio, ukoliko bi se nešto slično ponovilo – kaže, za „Novosti“, Šćepanović.

Nadao se da će ga pozvati novi ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović na razgovor, možda ponuditi da se vrati na staro radno mesto i posao koji je profesionalno radio bez mrlje.

Zasada nema poziva, a da li će ga biti – vidjećemo. Teško se živi, a moram da se snalazim kako bismo preživjeli. Tu je i dijete, moj oslonac – dodaje Miloje. ,,Svi koji smo izneli teret promjena danas smo na početku. Čuvaju se neki kadrovi DPS, što nije dobro. To ja vidim, ali i narod. Dešava se apsurdna situacija da sam napustio posao zbog bezakonja, dok se aktuelni ministar policije poziva na vladavinu prava“.

Izvor: Novosti.rs

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor