Od ponedjeljka revidirati mjere

Ugostitelji Crne Gore zatražili su od nadležnih institucija da do ponedjeljka revidiraju nove epidemiološke mjere, kazao je predsjednik Udruženja Nikola Buzdovan.

Novim mjerama Instituta za javno zdravlje predviđeno je da je ulazak u unutrašnjost ugostiteljskih objekata moguć samo uz dokaz o potpunoj vakcinaciji ili da je primljena prva doza vakcine protiv koronavirusa.

„Tražimo od nadležnih institucija da se mjere revidiraju. Naš je stav je da ćemo čekati do ponedjeljka do 15 sati kada je i zakazan sastanak Udruženja na kome će se donijeta odluka o našim narednim djelovanjima“, kazao je Buzdovan agenciji Mediabiro.

On je kao problem istakao i to što veliki broj zaposlenih u ugostiteljstvu nije vakcinisan.

„Nalazimo se u situaciji gdje je mnogo teško naći radnika, a sad imamo situaciju da moramo tražiti vakcinisane ljude. Faktički ostajemo bez radne snage“, kazao je Buzdovan.

Prema njegovim riječima, ugostitelji će teško iznijeti posao, pogotovo jer je trenutno špic sezone.

On je kazao da su gosti već sinoć počeli da pitaju da li mogu da uđu.

„Mi smo sinoć goste puštali da uđu, ali danas već ne možemo nikog pustiti da uđe u naše ugostiteljske objekte“, kazao je Buzdovan

Buzdovan je napomenuo da su ugostitelji bili i inicijatori kampanje o značaju vakcinacije.

„Mi smo i te kako svjesni epidemiološke situacije u našoj zemlji, ali je prilikom donošenja novih mjera potrebno bilo pitati kako možemo nekog legitimisati prilikom ulaska u naš objekat“, naveo je Buzdovan.

On je upitao da im se objasni i kako to tražiti kovid potvrdu od ljudi koji su pušteni da uđu u Crnu Goru bez ikakve potvrde.

„Ono što je najvažnije pitanje zašto to samo važi za zatvorene prostorije ugostiteljskih objekata“, kazao je Buzdovan.

On je istakao da u Udruženju smatraju da se radi o diskriminaciji, pogotovo u vremenu kada je svega 35 odsto populacije vakcinisano,

„I kada je pretežno vakcinisana starija populacija koja najmanje koristi naše usluge“, poručio je Buzdovan.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE