Naime, u tom periodu u Kolašinu biće održan sedmi Internacionalni tango kamp. Iz sezone u sezonu, kamp u Kolašinu bilježi rekorde po broju gostiju iz cijelog svijeta, a tako će biti i ove godine, saopštili su organizatori.

Dvadesetak dana pred početak sedmog izdanja Kampa, ovaj jedinstveni događaj na sjeveru zemlje ima blizu 600 registrovanih gostiju zbog čega su, tokom centralnih deset dana kampa, turistički kapaciteti u Kolašinu gotovo potpuno popunjeni.

Pošto se broj prijavljenih uvećava iz dana u dan, očekuje se da će ulice Kolašina biti pune turista tokom svih 20 dana Tango kampa, od 25. jula pa sve do 14. avgusta.

”Svojim raznovrsnim sadržajima, Tango kamp već sedmu godinu zaredom privlači stotine ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora iz cijelog svijeta. Pored svakodnevnih plesnih aktivnnosti, gosti na raspolaganju imaju i organizovane planinarske i biciklističke ture, sportsko penjanje, streličarstvo, jogu, relaks programe, jahanje, kreativne programe za djecu i mnoge druge sadržaje.

Zbog svog jedinstvenog sadržaja, velikog broja internacionalnih umjetnika i gostiju, kao i zbog velikog značaja za razvoj turizma u Crnoj Gori, Ljetnji tango kamp je dobio i prestižno priznanje od Nacionalne turističke organizacije”- navedeno je u saopštenju.

Organizatori događaja iz Tango Naturala Montenegro, posebno ističu značaj događaja za jačanje turističke ponude Kolašina, koji je prošlog ljeta bio na trećem mjestu u državi po broju popunjenosti turističkih kapaciteta.

Izvor:Antena M