VUČIĆ S MIĆUNOVIĆEM

Očekujem da Srbija i CG prevaziđu tenzije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Crne Gore Branislava Mićunovića. Vučić je tom prilikom rekao da ostaje posvećen daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Crnom Gorom i da očekuje da dvije zemlje prevaziđu trenutne tenzije.

Vučić je najavio da će sjutra, na sastanku sa predstavnicima Srba iz regiona, razgovarati i sa predstavnicima srpskog naroda iz Crne Gore, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika.

Zahvaljujući ambasadoru na predanom radu tokom diplomatskog mandata u Beogradu, Vučić je naglasio da će nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu.

Predsjednik Vučić i ambasador Mićunović su se saglasili da bi dvije zemlje trebalo da nastave sa međusobnom podrškom u procesu evrointegracija, kao i da prioritet daju infrastrukturnom povezivanju i ekonomskoj saradnji.

Vučić je ambasadoru Mićunoviću, na oproštaju, poželio dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i mnogo uspjeha u profesionalnom radu.

Ambasador Mićunović je zahvalio na podršci, koju je, tokom boravka u Beogradu, imao od predsjednika Vučića i srpskih vlasti, navodi se u saopštenju.

Izvor: B92