Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak smatra da obrazloženje Fondacije “Budi human” još više podgrijava sumnju na manipulaciju i zloupotrebu novca građana koji su pokazali humanost tokom prvog crnogorskog Teletona.

Bošnjak je reagovala na saopštenje Fondacije u kom se navodi da je na njihovom računu 158.000 eura, ali da novac do sada nije isplaćivan jer nije bilo zahtjeva. Takođe se navodi da preostalih 208.000 eura, prokupljenih od poziva i SMS-ova građana, mobilni operateri još nijesu uplatili.

“Imam vrlo konkretna pitanja za vas gospodine Jovanoviću. Zašto se niste oglasili, kako bi se napravio pritisak javnosti na mobilne operatere da uplate sredstva građana na vaš račun? Zašto ih i po čijem nalogu štitite”, kaže Bošnjak u reagovanju.

Ona tvrdi da nije tačno da nije bilo zahtjeva za liječenje oboljele djece.

“Zahtjeva ima, ali nema vas da ste dostupni roditeljima oboljele djece, jer se krijete i ne postoje kontakti koji su dostupni javnosti, a to je sramota i to je prevara. Nadam se da makar pratite medije, pa bi znali da su opet građani i savjesne kompanije skupljale novac za malog Luku Mijača iz Bara, a imali ste pare na računu za tu namjenu ali se niste oglasili”, navodi se u reagovanju.

Bošnjak kaže da ovakve Fondacije treba da imaju transparentan rad i da u svakom momentu građani treba da znaju gdje su njihova sredstva i za koje se namjene koriste.

“Jasno je da vi ili nijeste sposobni da radite taj posao kako treba, ili je nešto drugo, nešto gore u pitanju. Da ih nijeste možda oročili kod neke banke, samo sam radoznala, jer me ni to ne bi iznenadilo. Mnogo je prevara u okruženju bilo na ovu istu temu, pa ne treba da vas iznenađuju naša pitanja”, kaže Bošnjak.

Poslanica Demokratskog fronta kaže da smatra da su građani i prevareni.

“Kažete dostupni ste u svakom trenutku, samo ne znam kako, kad već u narednoj rečenici kažete da vam je portal još u izradi i sami sebe demantujete. Više od tri mjeseca vam je trebalo da uradite portal, to je toliko neozboljni i molimo vas da ne podcjenjujete zdrav razum ovog naroda, iako izmučen i osiromašen i mnogo puta izigran i prevaren, ipak može da vidi da nešto debelo ne miriše dobro”, zaključila je Bošnjak.