Cilj Vlade je dinamičniji razvoj sjeverne regije, a poboljšanje putne mreže je preduslov za razvoj privrede, ali i bolji kvalitet života stanovnika ovog područja, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković prilikom obilaska radova na nekoliko lokaliteta u Opštini Berane.

Ministar je kazao da se značajna sredstva ulažu u izgradnju skijališta i generalno u turističku privredu i povezane privredne aktivnosti, a kvalitetna putna infrastruktura je jedan veoma važan segment.

Sastanak sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Šćekićem i saradnicima, kojem su prisustvovali Generalni direktor Direktorata za državne puteve Mirsad Ibrahimović i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača, bio je prilika da se istakne značaj obnove sabraćajnica koji je u toku, za stanovnike Berana, građane Petnjice, ali i okolnih naselja.

Dinamika izvođenja radova je na zadovoljavajućem nivou, i na jako izazovnim dionicama na rekonstrukciji puta Berane-Lubnica-Jezerine sa izgradnjom tunela Klisura i rekonstrukciji regionalnog puta R-20 Berane – Kalače, dionici Berane – Podvade.

Razgovor je bio prilika da se riješe neke dileme i izađe u susret zahtjevima stanovnika Berana vezano za rekonstrukciju saobraćajnica.

Parača je predstavio prisutnima dinamiku izvođenja radova na ovim lokalitetima, ali i planove Vlade i Uprave za saobraćaj za naredne projekte. Kako je istakao, kvalitet izvođenja radova se prati u kontinuitetu i zadovoljni su do sada urađenim.

“Planira se puno ulaganja u putnu infrastrukturu sjevera. Uz kvalitetnu saradnju sa lokalnim samoupravama planiramo naredne projekte i određujemo prioritete”, dodao je Parača.

 

izvor: rtcg.me