Ministarstvo nauke raspisalo je Konkurs za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija koje djeluju u oblasti jačanja sinergije nauke, ekonomije i društva. Kako je saopšteno iz ovog resora, za te namjene opredijeljeno je 48.000 eura.

Najnižiji iznos sredstava koji će moći da se dodijeli po projektu/programu je 4.000 eura, a najviši 9.600 eura. Konkurs traje do 23. avgusta.

Kako ističu iz Ministarstva, strateški cilj čijem će ostvarenju doprinijeti projekti/programi nevladinih organizacija u 2019. godini je jačanje sinergije između nauke, ekonomije i društva, naročito u oblastima definisanim Strategijom pametne specijalizacije Crne Gore (2019-2024).

“Prioritetni problemi koji se planiraju rješavati finansiranjem projekata/programa nevladinih organizacija su: slaba povezanost između univerziteta i ostalih istrživačkih organizacija, šireg društva i privrede, nedovoljna orjentisanost studijskih programa ka potrebama tržišta rada razvojnim potrebama definisanim Strategijom pametne specijalizacije nedovoljan broj preduzeća otvorenih za stručno usavršavanje studenata i mladih istraživača i nerazvijenostnprograma cjeloživotnog učenja za predstavnike privrede, naročito u domenu savremenih tehnologija”, navode iz Ministarstva nauke.

izvor: Cdm