Sjednica parlamenta na kojem će biti razmatran predlog Administrativnog odbora o poslaničkog imuniteta Nebojši Medojeviću, biće održana 29. juna.On nije komentarisao to da li će sjednici prisustvotati vrhovni državni tužilac i glavni specijalni tužilac, Ivica Stanković i Milivoje Katnić.

“Sljedeća sjednica Skupštine Crne Gore planirana je za 29. jun. Kao što znate mi ćemo se truditi da vrlo ažurno odgovorimo svojim obavezama, tako da ćemo staviti na tom zasjedanju sve zakone i po obavezi smo da uvijek na prvoj sljedećoj sjednici od održavanja sjednice Administrativnog odbora razmatramo i tačku Administrativnog odbora koja se tiče imuniteta poslanika Nebojše Medojevića”, saopštio je Brajović za TVCG.

 Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković saopštio je da neće prisustvovati sjednici Skupštine Crne Gore na kojoj će se raspravljati o skidanju imuniteta funkcioneru Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću.

“Za sad, nema ni osnova ni razloga da vrhovni državni tužilac prisustvuje sjednici Skupštine na kojoj će se odlučivati po zahtjevu specijalnog tužioca o imunitetu poslanika Medojevića”, kazao je Stanković za Dan.Podsjećamo, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović najavio je juče da će sjednica parlament na kojoj će se odlučivati o skidanju imuniteta Medojeviću, biti održana 29. juna.On, međutim, nije želio da komentariše da li će sjednici prisustvotati vrhovni državni tužilac i glavni specijalni tužilac Ivica Stanković i Milivoje Katnić.

       Poslanik Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović prekinuće bojkot parlamenta i pojaviće se na plenarnom zasijedanju na kojem se bude odlučivalo o ukidanju imuniteta poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću, saznaje Pobjeda.

Prema saznajima Pobjede, odluka Damjanovića uslijedila je nakon intenzivnih konsultacija sa poslanicima opozicionih partija, prije svega Demokratskim frontom, ali i ljudima iz vrha Demosa. Odluka Damjanovića je suprotna stranačkom stavu SNP-a koji su jučerašnjim saopštenjem centrale nagovijestili da poslanici Srđan Milić i Danijela Pavićević neće prisustvovati plenarnom zasijedanju.

“Poslanici SNP-a ostaju pri ranije saopštenom stavu da se neće vraćati u parlament sve dok se ne ispune naši poznati zahtjevi, a to su – puni pravno-politički epilog afere ‘državni udar, sprovođenje istrage o finansijskim sredstvima koja su korišćena u kampanji za parlamentarne izbora 16. oktobra, te definisanje datuma ponovljenih izbora”, navedeno je u saopštenju SNP-a.

Damjanović je odlukom GO SNP-a razriješen svih funkcija.