Demokratska partija socijalista (DPS) nije samo stranka nego politička snaga koja garantuje da će se o Crnoj Gori odlučivati u našoj zemlji, a ta garancija je potrebna i onima koji politički ne razmišljaju kao u DPS-u, kazao je premijer i zamjenik predsjednika DPS-a Duško Markovićna na Izbornoj konferenciji Opštinskog odbora u Mojkovcu.

Marković je u Mojkovcu poručio da Crna Gora neće dozvoliti nikakva miješanja i uplitanja u našu slobodu i našu nezavisnost.

“U tom smislu i donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije nešto što ne poznaju druge države i demokratije. Okrenite se oko sebe, vidjećete da svaka zemlja na ovaj način zapravo štiti i podržava crkve i manastire, a time i svakog vjernika i građanina koji u njih ulazi. A to ne možemo ostaviti bilo kome na volju, već ga uređujemo po najvišim standardima koje su nam već potvrdili sa odgovarajućih međunarodnih adresa”, kazao je Marković.

zbornoj konferenciji u Mojkovcu, prisustvovalo je 180 delegata.

“Politike građanske i demokratske Crne Gore u ovom gradu nijesu prisutne samo između dvije izborne konferencije naše Partije, već je takav politički kurs u Mojkovcu prisutan još od godine koja je prethodila istorijskom referendumu. Demokratska partija socijalista i njena vizija već u narednih godinu ili dvije, donijeće da Mojkovac bude prosperitetna opština na razvijenom Sjeveru i u razvijenoj Crnoj Gori”, istakao je Marković.

Ranije danas na Izbornoj konferenciji u Kolašinu, Marković je poručio da Vlada neće uređivati ko će i kada ići u crkve i manastire, ali da one pripadaju narodu, odnosno državi Crnoj Gori, i to niko ne može osporavati.

izvor: rtcg.me