Iz NVO ,,Green Home” su pozvali sve građane Lijeske, Bijelog Polja i ostalih gradova u Crnoj Gori da se okupe u utorak, 17.12.2019. u 10h ispred zgrade Skupštine Opštine Bijelo Polje, uoči, kako su naveli, apsurdne javne rasprave o Elaboratu za izgradnju mHE Lještanica i da ne dozvole dalje ignorisanje građanskog stava – STOP mHE na Lještanici, od strane lokalne samouprave i državne vlasti.

Foto:https://ljestanica.blogspot.com/

Izvor rijeke, vode i vodopadi Lještanice su život sela, istorijsko i prirodno blago Crne Gore koje treba zaštiti. Gradnja mHE na vodoizvorištu Lještanice je presedan za svaku do sada planiranu mHE u Crnoj Gori. Pored višestrukog kršenja zakonskih propisa, već dvije godine se siluje tumačenjima javni interes, stručna i mišljenja zajednica, planira otimanje vode, imovine i života mještana…sve zarad interesa investitora koji je odavno oslijepio za svaku moralnu, ekološku i društvenu odgovornost.

Lještanica je jednako lijepa i vrijedna kao i Bistrica, Komarača, Kutska ili Vinicka rijeka zaslužuje da bude sačuvana za buduće generacije sa ostalim rijekama sjevera Crne Gore.

Green Home će organizovati prevoz od Podgorice, Kolašina, Mojkovca do Bijelog Polja za zainteresovane građane i medije iz ovih gradova, sa polaskom u 7h iz Podgorice (adresa Dalmatinska 78). Prijavite se za prevoz na 020609375.