Nurković Jusuf, osvojio 7. mjesto na Evropskom kupu u Paksu!

0
242

Nurkovic Jusuf,iz džudo kluba Ibar Rožaja u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio 7. mjesto na Evropskom kupu u Paksu!


Pored toga što se u ovoj kategoriji borilo 46 boraca, Jusuf je istovremeno imao težak žrijeb, tako da su u njegovoj grupi bili skoro svi osvajači medalja na ovom turniru,kazao je za Portal sjevercg trener kluba Omer Nurković.

Nurković, je imao jako dobar start! U prvom kolu u veoma teškoj i uzbudljivoj borbi, uspio je da savlada, Juteu Gabriela iz Kanade, zatim u drugom kolu ubjedljivo je savladao Kostru Adriana iz Moldavije. Seriju pobjeda u četvrt finalu našem borcu prekinuo je šampion ovog takmicenja Sulu Gabriele iz Italije, koji je iskoristio trenutak nepažnje i uhvatio u zahvat našeg borca, iz kojeg nije ispio da se oslobodi!


U repaszu Nurković je ubjedljivo savladao Leversion Doriana iz Francuske, zatim u finalu repasaza bio bolji, do pred sam kraj od Miceli Matia iz Italije, gdje je voljom sudija pobjedio Italijan.
Na kraju plasman 7. mjesto i osvojeni novi bodovi za IJF rang listu su za svaku pohvalu!
Nakon ovog takmicenja Nurković Jusuf učestvuje na trening kampu u Paksu, a zatim na EJU kupu u Pragu,kazao je na kraju saopštenja trener džudo kluba Ibar Rožaja Omer Nurković