Sastanak lidera opozicije i pokreta „Odupri se“ u punom sastavu sa predstavnicima svih opozicionih stranaka mogao bi biti održan tek nakon kongresa Demokratske Crne Gore i Socijaldemokratske partije koji su najavljeni za 25. maj i 1. jun, saznaje Pobjeda.

Sastanak potpisnika „Sporazuma za budućnost“ koji je trebalo da bude održan juče, a čiji je domaćin GP Ura, zvanično je otkazan a novi termin sastanka nije određen.

Više izvora Pobjede iz vrha opozicije je saopštilo da nije prihvaćena posrednička uloga lidera pokreta „Odupri se“ Džemala Perovića u sporu Demokrata i SDP-a, nastalog nakon smjene predsjednika opštine Vladiira Jokića.

– Demokrate su odbile prijedlog da Perović odvojeno razgovara sa predstavnicima obje partije da bi se utvrdio novi termin sastanaka, kao i ko bi sve od stranaka i na kom nivou trebalo da prisustvuje tom okupljanju, saopštio je Pobjedin izvor.

Drugi izvor Pobjede je kazao da bi potencijalni datum novog sastanka mogao biti u junu, kada se završe kongresi Bečićeve stranke i SDP-a.

– Lider Demokrata Aleksa Bečić je javno saopštio da neće sjesti za isti sto sa Krivokapićem nakon smjene Vladimira Jokića. Nije tajna da je Jokić nezadovoljan svojim statusom u stranci i Bečić pred kongres ne smije rizikovati da bude napadnut od kadrova bivšeg predsjednika opštine Kotor, ali i da dozvoli potencijalni raskol unutar svoje stranke u tom primorskom gradu, rekao je izvor Pobjede.

On je kazao da je stoga realna opcija da se sačekaju kongresi Demokrata i posebno SDP-a i dolazak novih ljudi na čelo, koji nemaju hipoteku rušenja vlasti u Kotoru.

– Tek onda bi za Bečića bio prihvatljiv novi sastnak, pod uslovom da se novo rukovodstvo SDP-a obaveže da će se ograditi od postupaka starog, rekao je naš izvor.

Otkazivanje daljih sastanaka opozicije i pokreta „Odupri se“ najavljeno je krajem aprila kada je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović upitio cirkularno pismo ostatku opozicije u kojem je naveo da prekida saradnju sa SDP-om.

izvor: Pobjeda