Novi protest pokreta Odupri se – 97.000 biće održan u subotu 20. aprila s početkom u 19 sati, ispred zgrade Predsjednika Crne Gore u Podgorici, najavio je lider pokreta Džemal Perović.

Perović je kazao da su od prethodnih protesta “prikupljali snagu”, i uradili ono što su obećali građanima Crne Gore da će ići ka njima kako bi čuli njihove predloge i sugestije.

On je rekao da se vlast u Crnoj Gori ne može pobijediti na izborima, što je dokazano aferom Koverta.

Perović kaže da prije slobodnih izbora žele da demontiraju sistem, kako bi dobili nezavisne instuitucije.

“Mi ovu borbu nastavljamo, spremni smo da je vodimo koliko god bude trebalo, ovo je jedna velika šansa. Mi ćemo nenasilno pobijediti silnike koji predstavljaju ovaj korumpirani režim”, rekao je Perović, poručujući da od borbe neće odustati.

Pokret Odupri se je, kako je rekao, “samonikli pokret”.

“Ovdje je pokretnut protest od grupe građana, kojima su građani masovno povjerovali. Naredni protest je u subotu u 19 časova, upravo na ovom mjestu, targetiramo uzročnike svekolike patnje crnogorskih građana, i targetiramo one koji su glavni uzročnici problema”, kazao je Perović.

Perović je istakao i da vjeruje u masovnost protesta.

“Iako znamo da su već nakon četvrtog protesta stavljene u pogon sva mašinerija, više ona tajna koja obilazi kuće, a manje ova javna mašinerija”, rekao je on.

Komentarišući paralelne proteste koje organizuje pokret Do slobode, sa Duškom Kneževićem na čelu, Perovič je rekao: “Od početka imamo isti stav, pohvalili smo to što iznosi Knežević, podržavamo ustavno pravo svakog građanina na mirna okupljanja. Podržavamo i borbu svakog pojedinca na urušavanje sistema. Nemamo ništa protiv tog protesta”.

Najavio je da će pokret Odupri se, zajedno sa opozicijom, “prema našim stranim prijateljima ići na turneju predstavljanja sporazuma”.