Nove sale i poligoni za četiri škole

0
144

Ambasador Kine u Crnoj Gori Cui Dživei i ministar sporta Nikola Janović potpisali su ugovor o donaciji za školskog sporta, vrijedan više od 110 hiljada eura.

“Fiskulturne sale i poligoni četiri škole u tri crnogorske opštine, dočekaće školsku godinu u novom ruhu i to zahvaljujući ugovoru o donaciji kineske ambasade u Crnoj Gori, koji su na inicijativu Ministarstva sporta danas svečano potpisali ambasador Kine i ministar sporta”, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Ocijenjeno je da će donacija vrijedna 112,7 hiljada eura unaprijediti nastavu fizičkog vaspitanja u pljevaljskoj Osnovnoj školi „Ristan Pavlović“, cetinjskoj Gimnaziji, kotorskoj Osnovnoj školi “Narodni heroj Savo Ilić” i Srednjoj pomorskoj školi koja dijeli fiskulturnu salu sa Gimnazijom, a tamošnjoj djeci i omladini poboljšati sportsko-rekreativne uslove.

Dživei je saopštio da potpisivanjem ugovora o donaciji, kineska ambasada i Ministarstvo sporta, uspostavljaju prijateljske odnose, s namjerom da se kontinuirano razvijaju i unaprjedjuju u obostranom interesu.
“Kina je do sada Crnoj Gori donirala više od 20 miliona eura, s tim što želimo da se fokusiramo na sjever Crne Gore, kako bi poboljšali životni standard tamošnjih gradjana”, kazao je Dživei naglašavajući da izuzetno cijeni to što je ministar Janović od početka mandata posvećen školskom sportu.

On je, kako se dodaje, pozdravio odluku Vlade  da formira Ministarstvo sporta, koje će, kako smatra, unaprijediti razvoj sporta i zdravlje građana, “a nadamo se da će u toj misiji pomoći i naša donacija”.