On je moj veoma dobar prijatelj, bio je sedmi na svijetu, igrao polufinale Vimbldona, pobijedio Federera još kao tinejdžer. Nije imao sreće sa povredama – rekao je srpski as o novom treneru.

DEBITANTSKI nastup na turniru u Istbornu Novak Đoković završio je poziranjem sa pobjedničkim peharom. Do druge titule u 2017. godini naš teniser stigao je posle 14. pobjede u karijeri nad Francuzom Gaelom Monfisom – 6:3, 6:4, pa na Vimbldon dolazi sa ukusom pobjedničkog šampanjca u ustima.

Prvo bih se zahvalio organizatorima što su mi dali “vajld kard”. Ovo je bio dobar turnir za učesnike sa specijalnim pozivnicama – nasmio se Đoković zbog činjenice da su obojica finalista na isti način došla do učešća.

Prvi nastup na travi ove sezone Novaku će ostati u lijepom sjećanju.

Ništa sem pozitivnih utisaka neću ponijeti odavde. Nadam se da ću vas viđati i narednih godina – poručio je publici četvrti teniser sveta. – Uvek je posebno osvajati turnire na travi. Ovo je najbolja nadgradnja za mene za ono što me čeka naredne nedelje. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu.

U njegovoj loži na londonskom grend slemu mjesto pored Andrea Agasija je rezervisano za pojačanje u stručnom štabu, Hrvata Marija Ančića.

On je moj veoma dobar prijatelj, bio je sedmi na svijetu, igrao polufinale Vimbldona, pobijedio Federera još kao tinejdžer. Nije imao sreće sa povredama, pa je morao da prekine karijeru. Otišao je u drugom smeru, ali natjerao sam ga da se vrati tenisu – raduje se Đoković novoj saradnji.