U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) došlo je do novog sukoba među zatvorenicima Mirkom Roganovićem i Zlatkom Preočaninom, potvrđeno je Dnevnim novinama.


                                                                                              Foto: rtcg.me

“U Kazneno-popravnom domu 19. marta oko 21 čas, u ‘C’ odjeljenju u sobi u kojoj su smješteni zatvorenici M.R. i Z.P. došlo je do fizičkog sukoba između imenovanih zatvorenika. Pravovremenom reakcijom službenika obezbjeđenja spriječen je dalji sukob između imenovanih zatvorenika, nakon čega ih je pregledao zatvorski ljekar, a zatim su smješteni u odvojene prostorije”, kazali su Dnevnim novinama iz ZIKS-a.

O navedenom događaju, kako su pojasnili, “u skladu sa propisanom procedurom obaviještena je Uprava policije, radi preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti, a protiv zatvorenika M.R i Z.P. pokrenut je i disciplinski postupak radi utvrđivanje njihove eventualne disciplinske odgovornosti”.

Podsjetimo, Roganović se iza rešetaka našao zbog razbojništva, a ovo mu nije prva tuča u spuškom zatvoru.

On se u decembru prošle godine potukao sa Mašanom Čovićem, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede i ukazana mu je pomoć.

Preočanin je u zatvoru zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

izvor: Dnevne novine