Notari snizili cijene usluga 30 odsto za određene kategorije stanovništva

Upravni odbor Notarske komore Crne Gore je na danas održanoj sjednici donio odluku o sniženju notarskih usluga u visini od 30% za one koji pod povoljnim uslovima dobijaju stambene kredite, a odnosi se na penzionere, prosvjetne i zdrastvene radnike, radnike MUP-a i Vojske Crne Gore, Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, Telekoma i ostalih.

“Ova mogućnost se ostvaruje na način što se Notarskoj komori dostavlja zahtjev sa spiskovima korisnika, koji preko svojih sindikalnih udruženja ili zadruga rješavaju stambena pitanja, po osnovu kojih Notarska komora određuje raspored korisnika koji kod tačno određenog notara mogu ostvariti popust na notarske usluge”, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Ovu mogućnost već koriste članovi Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore „ZDRAVSTVO“ koji uskoro rješavanju svoje stambeno pitanje, jer se zavrašavaju radovi na stambeno- poslovnom objektu na kat. parceli br. 4534/24 KO Podgorica III, urbanistička parcela br. 10, zona A, blok 3 u zahvatu DUP-a „Servisno skladišna zona“.

Notarska komora Crne Gore je donijela Odluku br. 159/19 od 21.01.2019. godine kojom članovi Zdaruge ostvaruju popust na notarske usluge u visini od 30% za zaključivanje ugovora o prodaji i ugovora o hipoteci (ili založne izjave) pod uslovom da korisnici sačinjavaju ugovore prema ravnomjernom rasporedu sačinjenom od strane Notarske komore na notare sa teritorije Glavnog grada Podgorice. Ukoliko bilo koji član zdravstvene zadruge ZDRAVSTVO želi da sačini notarski zapis mimo rasporeda bez odgovarajuće odluke Upravnog odbora, ne može da ostvari popust na notarske usluge, a Odluka će prestati da važi.

„Notarska komora Crne Gore je voljna da izađe u susret u vidu sniženja notarskih usluga i drugim sindikalnim organizacijama u Crnoj Gori ukoliko njihovi članovi rješavaju stambena pitanja!, zaključuje se u saopštenju.

izvor: Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor